• Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder8,6
  Kiyoh beoordelingen

  3500 + beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Elektrische convectoren - Kachels & verwarmingen

De eenvoudigste manier om uw woning, tuinhuis, serre of de badkamer te verwarmen is door middel van een energiezuinige instelbare elektrische convector. Volledig instelbaar en programmeerbaar. Montage zowel aan de wand als vrijstaand.

Filters

Elektrische convectoren - Kachels & verwarmingen

Convectoren

Zoekt u naar de ideale balans tussen comfort, energie-efficiëntie en stijl voor uw woning? Kijk dan niet verder dan convectoren. Een convector is een modern alternatief voor traditionele radiatoren, waardoor uw huis er strak en hedendaags uit kan zien terwijl het toch warm en uitnodigend blijft.

De manier waarop convectoren werken is innovatief en eenvoudig - ze verwarmen de lucht in de ruimte door middel van elektriciteit en zorgen ervoor dat deze warme lucht gelijkmatig wordt verspreid. Hierdoor kan uw woning snel en efficiënt opwarmen, waardoor u geld bespaart en toch een aangename temperatuur in huis houdt. Ontdek de veelzijdigheid en efficiëntie van convectoren op Elektrische-verwarming.nl, uw betrouwbare online platform voor alle soorten elektrische verwarmingsoplossingen.

Soorten convectoren

Convectie warmte speelt een centrale rol in de moderne wereld van de huisverwarming. De technologie achter convectoren is gebaseerd op deze indirecte vorm van warmteoverdracht. Verschillende soorten convectoren zijn ontworpen om te voldoen aan verschillende verwarmingsbehoeften en ruimtes, allemaal met het gemeenschappelijke doel om maximale warmte te leveren met maximaal vermogen.

De eerste soort, de traditionele convectoren, functioneren vergelijkbaar met een radiator. De elektrische elementen in de convector verwarmen de lucht, die vervolgens opstijgt en de ruimte vult met warmte. Net als een radiator, werken ze bij maximaal vermogen om een snelle en efficiënte warmteafgifte te garanderen.

De tweede soort, de ventilator-convectoren, combineren de principes van een convector en een radiator. Deze apparaten gebruiken een ventilator om de warme lucht sneller te verspreiden dan een standaard radiator dat zou doen. Bij maximaal vermogen kan de warme lucht in recordtijd uw hele ruimte vullen.

Ten slotte zijn er nog de plintconvectoren. Deze slim ontworpen apparaten zijn geïntegreerd in de plinten van uw kamer en functioneren net als een standaard radiator. Ze zijn ideaal voor ruimtes waar wandruimte beperkt is en bieden dezelfde warme afgeven bij maximaal vermogen.

Of u nu kiest voor de traditionele convectoren, de ventilator-convectoren of de plintconvectoren, u kunt er zeker van zijn dat ze allen als een efficiënte radiator werken om uw woning comfortabel en warm te houden.

De rol van koude lucht bij convector kachels

In het contrast van convectoren vs radiatoren, komt de unieke interactie met koude lucht naar voren als een opvallend kenmerk van convectoren. Wandconvectoren, een populair type convector, zijn doorgaans laag op de muur gemonteerd om optimaal te profiteren van de natuurlijke luchtstroming. De koude lucht, die zwaarder is en naar de vloer zakt, wordt door de wandconvectoren aangetrokken. Eenmaal in de convector wordt deze koude lucht snel opgewarmd door het hoge vermogen van het apparaat.

De opgewarmde lucht stijgt vervolgens op, maakt plaats voor meer koelere lucht en creëert zo een constante, efficiënte luchtstroom die de kamer gelijkmatig verwarmt. Dit is waar wandconvectoren hun superieure efficiëntie aan ontlenen.

Convectoren met ventilator verbeteren dit principe nog verder. Terwijl wandconvectoren voornamelijk vertrouwen op de natuurlijke luchtstroom, helpen convectoren met ventilator de opgewarmde lucht sneller te verspreiden door de ruimte. Dit betekent dat de koude lucht sneller vervangen wordt, waardoor de ruimte sneller opwarmt.

Of u nu kiest voor wandconvectoren of convectoren met ventilator, u kunt erop vertrouwen dat deze systemen de koude lucht op efficiënte wijze omzetten in een aangename, warme atmosfeer.

Omringende lucht: De onzichtbare brandstof van convectoren

Een opmerkelijk kenmerk van convectoren is hun vermogen om gebruik te maken van de omringende, afgekoelde lucht. In tegenstelling tot radiatoren, die voornamelijk vertrouwen op stralingswarmte om de ruimte te verwarmen, vertrouwen convectoren op de circulatie van lucht voor verwarming. Het begint allemaal met het verwarmingselement binnenin de convector, dat ontworpen is om de afgekoelde lucht efficiënt op te warmen.

In tegenstelling tot radiatoren, produceren convectoren geen stralingswarmte, maar verwarmen ze de lucht die vervolgens door de kamer circuleert. Dit verschil in verwarmingstactiek leidt tot een unieke ervaring in huisverwarming. Waar radiatoren de objecten in hun directe omgeving opwarmen via stralingswarmte, verspreiden convectoren de warmte gelijkmatig over de hele ruimte door de lucht te verwarmen.

Een ander belangrijk verschil tussen convectoren en radiatoren is de snelheid waarmee ze de ruimte kunnen verwarmen. Dankzij hun verwarmingselement en de effectieve manier waarop ze de lucht gebruiken, kunnen convectoren een ruimte sneller opwarmen dan traditionele radiatoren.

Bovendien, in tegenstelling tot radiatoren die afhankelijk zijn van stralingswarmte, bieden convectoren een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling. Dit komt omdat ze de opgewarmde lucht verspreiden in plaats van stralingswarmte te gebruiken.

Hoewel beide systemen, zowel radiatoren als convectoren, hun voordelen hebben, bieden convectoren een uniek voordeel op het gebied van snelheid en warmteverdeling, en kunnen ze een geweldig alternatief zijn voor traditionele radiatoren, vooral in ruimtes waar een snelle en gelijkmatige verwarming gewenst is.

Convector kopen bij Elektrische-Verwarming.nl

Als u overweegt om een convector te kopen, is Elektrische-Verwarming.nl uw ideale platform. Wij bieden een breed scala aan convectoren, geschikt voor elke ruimte en elke verwarmingsbehoefte. Het kopen van een convector kan een grote impact hebben op de manier waarop u uw woning verwarmt, waardoor u kunt overstappen van het gebruik van een traditionele cv-ketel naar een energiezuiniger systeem dat op elektriciteit werkt.

Bij het kopen van een convector is het belangrijk om rekening te houden met de voordelen die convectiewarmte biedt. Een convector werkt door de lucht in de kamer te verwarmen, wat zorgt voor een snelle, gelijkmatige warmteverdeling. Dit is een significant verschil met traditionele radiatoren, die werken door het warme water van een cv-ketel te gebruiken.

Bij het kopen van een convector krijgt u ook de vrijheid om de plaatsing van uw verwarmingsbron te kiezen. In tegenstelling tot een cv-ketel, hoeft u zich geen zorgen te maken over leidingwerk of een centrale locatie. Een convector kan bijna overal worden geïnstalleerd, waardoor u de mogelijkheid heeft om de verwarmingsbronnen te plaatsen waar u ze het meest nodig heeft.

Dus, bent u klaar om een convector te kopen en te genieten van de voordelen van convectiewarmte? Bezoek Elektrische-Verwarming.nl en ontdek ons brede assortiment convectoren. We zijn ervan overtuigd dat u de perfecte convector vindt die past bij uw woonruimte en verwarmingsbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen bij het kopen van uw nieuwe convector.

Snel een behaaglijke warmte creëren  

Benodigd vermogen berekenen. Klik hier

De eenvoudigste manier om uw woning, tuinhuis, serre of de badkamer te verwarmen is door middel van een elektrische convector. Dit is een convector met een prachtig, elegant ontwerp welke aan elke muur, wand of vrijstaand met de voetensteun set kan worden geïnstalleerd. De warmte verspreidt zich geleidelijk door de kamer waarin u de elektrische convector heeft geplaatst. 

Binnen no-time zult u merken dat de temperatuur naar een aangename hoogte is gestegen. En zoals u van ons gewend bent, gaan deze convectoren gepaard met een ingebouwde digitale bedienbare thermostaat met 4 extra programmeerbare mogelijkheden, vorstbeveiliging, optioneel Wifi, raamdetectie en een energiebesparing tot maar liefst 38%!

VermogenVerwarmbare oppervlakteVerwarm baar volume
1000 Watt8-14 m²20-25 m³
1500 Watt12-18 m²30-45 m³
2000 Watt16-22 m²40-55 m³
2500 Watt20-26 m²50-65 m³
3000 Watt24-32 m²60-80 m³

 

 
Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »